0 kommentarer

Storm 5 – Kampen om jorden af Dick Matena & Don Lawrence

af d. 31. maj 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

46

Udgivet

2022

ISBN

9788793952690

Originaltitel

De strijd om de aarde - oversat af Lea Mejdahl Christiansen

Udgave

1. udgave

 

I Krønikerne fra dybets verden er vi nået til 5. album, Kampen om jorden, der er en fortsat historie fra sidste album, Det grønne helvede.

Ikke alene er Storm kastet millioner af år ud i fremtiden via den røde plet på Jupiter, hvor den jord han vender tilbage til er drænet for verdenshavene, og alskens monstre lever i en slags forhistorisk men højteknologisk verden. Men nu hører vi også om hvordan jorden faktisk er overtaget af Azurierne, et folk der var nødt til at forlade deres hjemplanet for at kolonisere universet. På jorden udslettede de trefjerdedele af menneskeheden og gjorde de overlevende til barbarer.

I dette album er Storm og Rødhår taget til fange i et gammelt beskyttelsesrum, men løslades hurtigt, for at tage kampen op mod azurierne, sammen med befolkningen.

Jeg er umådelige glad for at Storm serien har fået et publikum i Danmark, så serien ser ud til at fortsætte, og måske når vi i mål? For jeg er helt fortabt i den verden, som Don Lawrence illustrerer i sine fremragende tegninger og farvelægninger. Det er blevet kaldt gammeldags, dette album er da også fra 1980, men det ændrer ikke på at det er dybt originalt, og der ser ud til at Dick Matena udvider historien, så der næsten ikke er grænser for, hvad fremtidige historier byder på, selvom de jo for længst er udgivet i udlandet.

Matena har virkelig meget på hjerte, og der er mere fart over feltet end i de forrige albums, og fortællingen overrasker konstant og står nærmest aldrig stille. I denne historie møder Storm både søuhyrer, kæmper, et omvendt vandfald, en forhistorisk have, en lavine og jeg kunne blive ved. Modsat er den også bygget på et helt traditionelt fundament: det gode mod det onde, forrædere og spioner og fjender der bliver venner.

Historien afsluttes i næste album, Nitronstrålernes hemmelighed, der også er Matenas sidste som forfatter, han vender dog tilbage som tegner senere. Jeg ved ikke hvor det ville være endt, hvis Matena var fortsat som forfatter, men han lader dog forstå, at vi befinder os i parallelunivers 33A, hvilket udløser en hel række spørgsmål. Storm kaprer da også et rumskib, hvor han via en dimensionsregulator kommer til helt andre verdener….fantasien er uendelig.

Som sagt, kan jeg ikke rigtig få armene ned over denne serie. Jeg stortrives i den blanding af ny og gammel teknologi, den føromtalte dimensionsregulator er et klart eksempel på dette: et højteknologisk apparat, der blot er en stang der stikker op af et panel, som var det taget ud af Jens Lyn historie.

Det er dybt underholdende for en eskapist som mig!

Anmeldereksemplar!

 

Bedømmelse
Karakter