0 kommentarer

Sandheden om Harry Quebert-sagen af Jöel Dicker

af d. 10. juli 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

704

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-2943-4

Originaltitel

La vérité sur l'affaire Harry Québert

 

Marcus Goldman, også kendt som ‘Den Mageløse’, er vant til at have succes. Hele sit liv har han formået at vælge sine kampe med omhu, så han var sikker på sejr. Og nu er han for første gang gået i stå, og mangler inspiration for fortsat at kunne være succesfuld. Hans første bog, en bestseller, har allerede været på gaden længe, og folk, ikke mindst forelæggeren, kræver mere. Men hvad går man når inspirationen udebliver?

Marcus ringer til Harry. Harry, hans mentor og bedste ven, der tillige har heltestatus indenfor litteraturens verden med sit mesterværk ‘Ondskabens Oprindelse’. Og med opkaldet til Harry følger en invitation til den lille fredelige by Aurora. Fredelig vedbliver den dog ikke med at være, da et lig findes og identificeres som den 15 årige pige Nola, der forsvandt sporløst for 33 år siden. For Harry er det en katastrofe, for liget findes i hans have, og han anholdes og mistænkes straks. Marcus får nu sin sag for; han ønsker at se Harry frikendt for mordet på en pige, han mistænker Harry for at have haft et forhold til. For at gøre det må Marcus selv hjælpe med at opklare dette 33 år gamle mord. Og samtidig udsættes han for et konstant pres om en ny udgivelse; kan sagen om Harry mon give Marcus den inspiration han så desperat mangler?

Når man læser sig igennem en bog på et godt stykke over 500 sider i løbet af meget få dage, er det for mig i sig selv et kvalitetsstempel. Jeg blev indfanget af bogen, jeg ville vide hvad der skete med Nola – Og så var jeg jo nødt til at fortsætte læsningen! Det gode ved bogen er de mange tvists der hele tiden bliver ved med at dukke op – Man kan aldrig forudsige hvordan den ender. Bogen, der både er en detektivroman og en kærlighedshistorie, får i hvert fald mine varmeste anbefalinger.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter