0 kommentarer

Operation Snehvide af Eirek Wekre

af d. 15. september 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

362

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7053-252-5

Originaltitel

Operasjon Snøhvit

Udgave

1.udgave

 

En nytårsaften afbrydes al strøm i hele Oslo og en del af omegnen. Da strømmen kommer tilbage kan man konstatere, at de to tredjedele af den Norske oliefond, ca. 1200 milliarder er forsvundet. Værdipapirerne er forsvundet ud i “cyberspace” sammen med statens IT ansvarlige. Oplysningerne må under ingen omstændigheder komme ud, da det efter al sandsynlighed vil medføre en finansiel katastrofe for hele Norge. Hege Tønnesen fra sikkerhedspolitiet bliver sat på sagen sammen med adskillige andre fra diverse instanser bl.a. efterretningstjenesten og diverse ministerier.
Hege er gift med Yngve, som netop er ved at skrive en bog om den tidligere og nu afdøde norske olieminister Evensen. Det var ham, som i sin tid ledte forhandlingerne om fordelingen af den norske kontinentalsokkel. Det viser sig, at der er visse sammenhænge mellem Evensens efterladte notater og den bortkomne oliefond.

Bogen er spændende, og plottet er godt, om end måske er en smule langtrukken. Dog ikke mere end at jeg gerne vil læse den næste bog fra Eirik Wekre.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter