0 kommentarer

Stjernetasten af Benoîte Groult

af d. 14. september 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

185

Udgivet

2009

ISBN

978-87-638-0875-0

Originaltitel

La touche étoile

 

Alice, hendes datter Marion, og Moira, skæbnegudinden, er bogens fortællere. Det gennemgående tema er refleksioner over livet og især om det at blive gammel i en tid med forandringer.

Marions fortælling er en sammenhængende historie, hvor kærlighed har en stor rolle. Marion er gift med Maurice, men har samtidig i alle årene en elsker, den irske Brian. De 2 mødtes i ungdommen, men skæbnen ville, at deres veje skiltes, og de må forblive adskilte og kun ses i det skjulte.

Alices kapitler handler mest om at blive gammel, og de tiltag der må til for at forsøge at opretholde illusionen om fortsat ungdommelighed. Om forholdet til manden, datteren, søsteren og oldebarnet.
For Alice er en ældre dame, hun er forfatter, og der er bl.a. et kapitel om, hvordan hun skal købe sin første computer. Ekspedienten taler ned til hende, forbliver i sit eget computersprog, som hun ikke forstår en lyd af – og ender med at råde hende til at købe en brugt skrivemaskine. Det er morsom læsning:

“Den unge fyr udpeger nonchalant to-tre tingester uden dog at gøre sig den ulejlighed at stille dem på disken, så jeg kan tage dem nærmere i øjesyn.”
“Jeg stiller nogle spørgsmål, idiotiske at dømme efter sælgerens reaktioner.”
“Med nedladende irritation råder han mig til hellere at investere i en Hermes-Baby skrivemaskine. Dem kan man stadig finde i visse forretninger med brugte varer. Derpå leder han mig fast mod udgangen.”

Jeg savnede mere sammenhæng i bogen. Jeg synes den sprang for meget rundt i tid og handling. Vel er der ind imellem morsomme og bidske afsnit i bogen, men som helhed fandt jeg bogen noget langtrukken. Den fangede mig aldrig rigtigt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter