0 kommentarer

Øjne blå af Jan-Sverre Syvertsen

af d. 10. december 2010
Info
 
Sideantal

236

Udgivet

2006

ISBN

87-7053-013-0, 978-87-7053-013-2

Originaltitel

Øyne blå

 

Skolepsykologen Sander Mørk bliver af politibetjent Lisa Lunde bedt om at hjælpe politiet med efterforskningen af den fjortenårige Tonjes forsvinden.
I løbet af efterforskningen af Tonjes forsvinden får vi, Mørk og Lunde lidt efter lidt indblik i et netværk på nettet, der består af unge piger, der sælger billeder for telekort, gamle grise, og mænd, hvis rolle i sagen langt overstiger hvad vores helte nogensinde har forestillet sig.
Internettet er blevet et skummelt sted, hvor mænd udnytter unge pigers vilje til at sælge sig selv for at få råd til materielle goder.
Nærmiljøet er ikke længere sikkert, men fyldt med skumle mandspersoner, der groft udnytter deres position til at skaffe og distribuere børneporno.
I løbet af bogen inddrages vi i Mørk og Lundes fortid og erfarer, at de hver især har nogle spøgelser, der har relation til sagen og dens opklaring.
Sagen bliver løst, men både læseren og Mørk ved, at det ikke er slut med det.

Bogen er første del af en planlagt serie med Mørk og Lunde som hovedpersonerne. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog. Der er ikke de store psykologiske portrætter at hverken hovedpersoner eller bipersoner. Men det skræmmende relevante plot og det faktum, at vi kun gradvist får indblik i hele sagens omfang gør, at bogen ganske bestemt er læseværdig, og at jeg trods alt glæder mig til de kommende bind i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter