0 kommentarer

Det blinde punkt af Julie Hastrup

af d. 9. december 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

398

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1431-7

 

Kriminalromaner, der foregår i ens eget nærmiljø kommer helt ind under huden på en. Man er der næsten selv. “Det blinde punkt” foregår i København og er delt i flere spor.

I spor 1 findes en kendt socialrådgiver dræbt på Kastellet i København – og man ser sceneriet ganske tydeligt for sig, ligesom man næsten er der selv, når der bankes på døren til et hus i Kartoffelrækkerne. Kissi var vellidt blandt familie og kolleger – og politiet kommer på en vanskelig opgave med at finde et motiv.

I spor 2 ryster en serie brutale voldtægter byen – og jeg holdt vejret, da en småberuset kvinde en mørk aften på vej hjem langs søerne blev angrebet bagfra. Hvor ofte har jeg ikke selv gået på netop den strækning. Det viser sig, at lignende voldtægter er begået i Sverige – og DNA spor peger mod samme gerningsmand.

I spor 3 – læser vi en ung piges dagbog. Hendes søster er blevet voldtaget og dræbt efter en gymnasiefest, og dagsbogsskriveren (søsteren) prøver at leve videre med savnet og frustrationen.

I andre spor køres historierne fra en fordrukken journalists egen afdækning af sandheden, mens politiet også har deres interne udfordringer med at få prioriteringer, magtkampe og privatliv til at gå op i en højere enhed.

Som et muntert tog kører historien fra det ene spor til det andet – uden at læseren bliver forvirret, men blot føler sig godt underholdt – og først til sidst flettes sporene sammen til højdepunktet, afdækningen af alle tre historier.

En intens, velskrevet og spændende krimi, der var dejlig underholdning ved brændeovnen i juleferien.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter