0 kommentarer

Nordens herrer af Bernard Cornwell

af d. 7. juni 2007
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-29306-5

Originaltitel

The lords of the North

Udgave

1.udgave

 

Efter det store slag i Ethandun, hvor Uhtred vandt Alfreds slag om Wessex for ham, er Uhtred endnu engang blevet snydt for sin bid af kagen. Hans bid har været en flække og han er utilfreds som aldrig før. Striden mellem at tjene den hadede kong Alfred og at slutte sig til vikingerne, er pulserende som aldrig før, men da Uhtred har givet sit ord og sværget en ed til Alfred, kan han ikke komme udenom det; han skal tjene sin herre.

Stadig ønsker Uhtred dog at komme til Northumbrien og afslutte sin blodfejde med Kjartan og Sven, og han gives en mulighed for det, da han en dag befinder sig på vej nordpå med sin ledsagerske Hild. I forbindelse med en eskorte af en købmand, befrier Uhtred uvidende en kongeætling. Guthred, som er blevet udpeget af en krigsliderlig præst, til at være en udvalgt. Uhtred slår sig sammen med Guthred, da han kan lide ham og finder ham anvendelig i Uhtreds kamp om at befri sin fædrene borg.

Men i Northumbrien har Uhtred mange fjender og dem kan han ikke undgå. Samtidig løber han tør for held og i hans motto “skæbne er alt” møder han nu uomtvistelig modgang. Han bliver forrådt og sælges som træl til et handelsskib. Men ikke alle hans venner har forladt og glemt ham.

Stadig en forrygende saga om danskerne i England i 800tallet og en saga værd at lægge ører til, da Uhtred stadig beskrives som alt andet end en helgen. Bogen er sidste del af en trilogi, men det virker lidt som om der er endnu et bind på vej.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter