0 kommentarer

Havets dæmoner af Justin Somper

af d. 7. juni 2007
Info
 
Sideantal

287

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02696-3, 978-87-21-02696-7

Originaltitel

Demons of the Ocean

 

“Året er 2505.
Vandet i havene er steget.
En ny tids pirater hærger”

Tvillingerne Connor og Grace Tempest bor sammen med deres far i et fyrtårn. Gennem hele deres opvækst har folkene i Crescent Moon Bay set skævt til dem. Rygter svirrer i den lille by, det siges at faren er en særling, der fylder sine børn med alle mulige underlige historier.

Da faren pludselig dør, står børnene pludselig uden hjem, slægtninge eller ejendele, da faren ikke har efterladt sig noget. De tvinges derfor ud i at skulle træffe en umulig beslutning. Enten kan de lade sig adoptere af et ægtepar, som de absolut ikke synes om, eller de kan flytte på børnehjemmet, hvilket de selvsagt heller ikke er meget for. I desperation over den pressede situation beslutter de at stikke af. I et voldsomt uvejr sejler de ud og på dyster vis forliser deres skib og de to børn må kæmpe for livet i det kolde vand. De taber hinanden af syne og hver især reddes de af to forskellige skibe.

At det ikke er helt almindelige skibe de er havnet på, går hurtigt op for begge børnene, som hver især tæres af bekymring over, hvordan det mon er gået den anden part. Connor er kommet blandt pirater, og han viser sig at have evner, som han ikke selv anede, at han var i besiddelse af. Grace derimod er kommet ombord på et lidt andet slags skib og bliver holdt indelukket i en kahyt. Den unge mand som passer på hende, beordrer hende til at holde gardinerne trukket for, men hvad gemmer der sig mon derude?

Suveræn eventyrlig og spændende piratfortælling der på en særdeles overbevisende måde formår at holde læseren fanget fra start til slut. Bogen er uhyggelig velskrevet og man bliver fuldstændig revet med af handlingen. Personskildringen er helt i top, både beskrivelsen af bogens to hovedpersoner, som rammer en i hjertekulen, samt de yderst spændende, og i nogle tilfælde lidt skræmmende, personligheder de senere stifter bekendtskab med.

Hvis du har fået “blod på tanden” for at læse mere om pirater og vampirater, så tjek websiden ud http://www.vampirates.co.uk/. Her kan man læse mere om bøgerne, figurerne som man møder m.m.

Bogen kan læses fra 12 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter