0 kommentarer

Den danske rytter af Bernard Cornwell

af d. 7. juni 2007
Info
 
Sideantal

380

Udgivet

2006

ISBN

978-87-11-29272-3

Originaltitel

The pale horseman

Udgave

1.udgave

 

I begyndelsen af andet bind af trilogien om Uhtred, har Uhtred just vundet en mægtig sejr over Ubba Lodbrogsøns hær i Cynuit. Men i stedet for at ride direkte til Kong Alfred og fremlægge Ubbas standard og påberåbe sig æren for slaget, tager Uhtred til sin kone Mildrith og sin søn. Han ankommer forsinket til Kong Alfred, men en anden Ealdormand har allerede taget æren for drabet, for slaget, for alt.

I stedet for det storslåede krigsbytte, får Uhtred kun kommandoen over et par skibe i den nybegyndte flåde i Wessex og skønt han får nye krigskammerater, føler sig overset. For en mand der er opdraget til at ens ry er alt man har, er det en meget dårlig position at finde sig i og Uhtred slår da også ud i frustration. Han tager på togter og kommer i uføre og unåde hos Alfred igen engang og hans ægteskab går heller ikke særlig godt. Især ikke da han hjembringer en keltisk elskerinde og installerer hende på sin jord.

Krigen mellem sakserne og danskerne ryger frem og tilbage og der bliver endnu engang brug for Uhtreds sværdhånd. “Skæbne er alt” – mottoet Uhtred lever efter, bliver flittigt brugt.

Selvom Bernard Cornwell har en tendens til at sætte punktummer som var de i restordre, så holder historien om Uhtreds liv stadig om end lidt langtrukken på visse kapitler. Især på grund af den altid godt beskrevne konflikt Uhtred har, mellem hans kristne konges religion og danskernes hedenske religion.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter