0 kommentarer

Min amerikanske barndom af Brian Patrick McGuire

af d. 21. juni 2016
Info
 
Sideantal

202

Udgivet

2016

ISBN

978-87-7151-207-6

Originaltitel

Oversat af Ann Kirstin Pedersen

 

Brian Patrick McGuire er født i USA i 1946, men da han er dansk gift, har han boet i Danmark i mange år, hvor han har arbejdet som foredragsholder, forfatter og historiker.

”Min amerikanske barndom” er McGuires erindringer om en tryg barndom i 50´ernes USA, men udover at fortælle om sin egen barndom, beretter han også om hvordan USA så ud i 50´erne, og om hvordan landet og hans egen familie har ændret sig siden dengang.

McGuire bliver født ind i en katolsk familie, hvor han er det 4. barn ud af i alt 9 børn. Moderen, Phyllis, var hjemmegående og faderen, Dan, arbejdede for fodboldklubben San Francisco 49´ers.

Familien er troende, og derfor fylder kirken og ritualer meget – faktisk så meget så forfatteren har valgt, at første fjerdedel af bogen handler om den kirke han gik i som dreng, og de ritualer familien fulgte som følge af deres religiøse overbevisning.

Udover familiens religiøse liv fortæller McGuire også om skolegangen på en katolsk skole, nonnerne der underviste ham, om de år hvor han var spejder, om den betydning mad og drikke havde i hans familie, om familiens ferier ved havet, om de første venskaber, den første kærlighed og om fremtidsplanerne, der medførte at forfatteren kom til at bo det meste af sit voksne liv i Danmark.

På mange måder er ”Min amerikanske barndom” en god bog, der giver et fint indblik i, hvordan en amerikansk barndom så ud i 50´ernes USA.

Jeg var ikke fjantet med bogens første fjerdedel, der mest virkede som beskrivelser af den lokale kirke og familiens religiøse vaner, så i starten fandt jeg bogen kedelig, og synes mere det virkede som en beskrivelse af en religion mere end en beskrivelse af en opvækst.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter