0 kommentarer

Veulf af Susanne Clod Pedersen

af d. 19. november 2006
Info
 
Sideantal

379

Udgivet

2006

ISBN

87-21-02781-1

Originaltitel

Veulf

Udgave

1.udgave

 

Hårdt såret vågner Arnulf op hos en flok Hvide Krist tilbedere. De tror fejlagtigt at han er en af dem og tager sig af ham.
En dag bliver de angrebet af de berygtede og meget frygtede jomsvikinger og blandt disse møder Arnulf Svend Silkehår. Svend tager ham som hirdsmand og tager ham med til Jomsborg, hvor han oplærer ham i at slås som en jomsviking, men tiden er knap for Kong Svend har sendt bud efter jomsvikingernes høvding for at holde gravøl over dennes fars død.

I kongsgården går det ikke stille for sig og mens øllet skyller fornuften ud lykkes det Kongen at lokke jomsvikingerne ud på et umuligt togt hvor de skal dræbe den norske Hakon jarl. Straks efter gravøllet stævner jomsvikingerne og en del af kongens hirdsmænd ud for at gøre en ende på Hakons herredømme over Norge. Men Arnulf er i vildrede. Han frygter for sin norske ven, Toke Øysteinssøns liv, men kan heller ikke svigte sit løfte til Svend Silkehår.

Kampen mellem de to hære er hård og da jomsvikingerne bliver svigtet at kongens hirdsmænd ser det sort ud for Arnulf og hans frænder. Og vil han nogensinde kunne komme hjem til Egilssund, og vil han nogensinde få sin elskede Frejdis at se igen?

“Veulf” er fortsættelsen af “Arnulf” og er lige så godt skrevet. Sproget lokker læseren helt ind i historien og de mange beskrivelser gør, at man tydeligt kan se bogens handling for sig. Fortællingen er utroligt realistisk skildret og man lever sig let ind i personernes følelser.

Bogen er sprængfyldt af kampe, spænding og spiller på alle læserens følelser.
Ros herfra. 😀

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter