0 kommentarer

Lucifers evangelium af Tom Egeland

af d. 26. september 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

461

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1427-0

Originaltitel

Lucifers evangelium

 

Så har han gjort det igen. Tom Egeland’s tredje bog om arkæologen Bjørn Beltø er ikke uden grund kåret til årets bedste norske krimi i 2009.

Denne gang følger vi Bjørns genvordigheder som følge af at han lader sig overtale til at smugle et gammelt manuskript ud af Ukraine. Det viser sig at der er tale om et ud af tre dokumenter der tilsammen udgør Lucifers Evangelium. Et evangelium som kan føres 4500 år tilbage i tiden, men som stadig har sine vogtere – en munkeorden – som ikke står tilbage for mord for at få fat i det manuskript, som de mener retmæssigt tilhører dem.

Parallelt med Beltø’s oplevelser bliver vi også indviet i en historie om dæmonforskeren Giovanni Nobile som i 1970 er ansat ved Vatikanets Universitet. Hans arbejde bringer familien i fare og en fanatisk gruppe kidnapper hans datter.

På den mest finurlige måde bliver de to historier spundet sammen til en fantastisk slutning.

Der er ingen tvivl om at Tom Egeland også denne gang har foretaget et stort forarbejde i sin research af emner omkring Lucifer. Hvis man efter endt læsning skulle få lyst til at vide mere har Egeland sin egen hjemmeside hvor bogen er omtalt med uddybende henvisninger til de enkelte teorier og en god litteraturliste. Siden findes på www.tomegeland.no – god fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter