0 kommentarer

Kongens København af Claus Høxbroe

af d. 16. maj 2017
Info
 
Sideantal

152

Udgivet

2017

ISBN

978-87-999330-4-4

Originaltitel

Kongens København

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Digteren Claus Høxbroe står bag ca. 20 udgivelser, primært digtsamlinger og spoken word-album. Herudover har han bl.a. modtaget Dan Turéll-prisen i 2011 og Publikumsprisen på Poesiens Dag 2005. Alle disse udgivelser og priser til trods havde jeg aldrig hørt om manden før, endsige læst nogle af hans digte.

Det har jeg nu rådet bod på idet jeg nu har læst ”Kongens København”, som indeholder alle Høxbroes digte om København. Samlingen indeholder digte fra forfatterskabet, helt nye digte og længere tekster fra bl.a. dagblade, der ikke tidligere har været udgivet i bogform.

Som titlen antyder handler digtene og teksterne om København, en by som forfatteren hele tiden udforsker – og som man tydeligt fornemmer, at han holder meget af.

Bogen er delt op i noget, der minder om kapitler – hvor hvert kapitel handler om en bestemt bydel, f.eks. Nørrebro eller Indre by.

Bogen kan bedst kategoriseres som en hyldest til storbyen. Herudover er digtene og teksterne også en beskrivelse af hvordan det er at bo i København i disse år, men der er også virkelig fine beskrivelser af de forskellige bydeles særegne karaktertræk. Inden jeg selv flyttede til København så jeg byen som et stort hele, men når man bor i byen opdager man at der kan være temmelig store forskelle på de forskellige bydele og på de mennesker, der bor i byen.

Jeg kunne bedst relatere mig til de digte og tekster, der handler om de bydele jeg selv kender virkelig godt (f.eks. fordi jeg selv bor eller har boet der), men der er i det hele taget tale om en digtsamling, der på meget fin vis indfanger hvad København er for en størrelse.

”Kongens København” er en bog fyldt med stemningsfulde tekster og en bog, der måske først og fremmest vil begejstre det menneske, der bor i storbyen. Mennesker, der holder af hovedstaden vil dog også få stor fornøjelse ud af, at læse disse tekster, der rammer læserens hjerte.

Claus Høxbroe har skrevet en smuk og overbevisende portrætbog om hovedstaden.

”Kongens København” er en skøn og læseværdig bog, som jeg kun kan anbefale andre at give sig i kast med.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter