0 kommentarer

Små gule citroner af Kajsa Ingemarsson

af d. 5. januar 2009
Info
 
Sideantal

327

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-205-9

Originaltitel

Små citroner gula

 

Agnes er overtjener på en af Stockholms fineste restauranter – men jobbet slutter brat, da hendes chef forsøger at voldtage hende i vinkælderen, og Agnes i kampens hede taber en af de virkelig dyre flasker vin på gulvet. Agnes går hjem til sin lejlighed, trænger til at blive trøstet af kæresten Tobias – som imidlertid samme aften ringer for at slå op med hende!

Uden job, uden kæreste, men stadig med sin gode veninde Lussan, forældrene og søsteren som de faste holdepunkter, må Agnes videre med livet. Hun tager først et luset job på en luset restaurant – men bliver headhuntet til at være med til at starte en helt ny restaurant op sammen med Kalle. Restauranten får navnet “Små gule citroner” – det er et hårdt, men spændende arbejde at få en ny restaurant til at give overskud. Gode anmeldelser er guld værd, og da det rygtes at anmelderen Lola vil besøge restauranten, strammer personalet sig ekstra meget an.

Det er en roman om kærlighed, venskab og karriere. Om at komme videre med livet, når man når til et vendepunkt, og finde ud af hvad der virkelig betyder noget for én. Den er let læst, god underholdning. Og temmelig forudsigelig.

På bagsiden af bogen står der: “Kajsa Ingemarsson er Sveriges svar på Hanne-Vibeke Holst”. Heri er jeg ikke enig. Jeg synes slet ikke, at de to forfattere kan sammenlignes. Derimod minder stilen
om Marian Keyes bøger. Hvis du kan lide at læse Keyes, vil du formentlig også synes om denne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter