0 kommentarer

Nærmeste pårørende af Elsebeth Egholm

af d. 6. januar 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

368

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04948-1

 

Da Dictes kæreste, pressefotografen Bo, skal udfylde et forsikringsskema i forbindelse med udsendelse til en krigszone, ser hun med bekymring, at han mangler at udfylde feltet ‘Nærmeste pårørende’.

Hun får dog snart andet at tænke på, for i hendes indbakke på redaktionen ligger en pakke, adresseret til hende. Den indeholder en cd-rom, og da hun ser indholdet, brækker hun sig. Den viser en halshugning, en veritabel henrettelse. Den giver associationer til filmoptagelser af kidnappede journalister i Mellemøsten, men omgivelserne er umiskendeligt dansk sommer.

Som i de tidligere bøger om Århus-journalisten, Dicte Svendsen, er hun bragt i et dilemma: skal hun henvende sig direkte til politiet eller skal hun ringe til chefredaktøren i København, der kun ser HISTORIEN og blæser på, om en forsidebasker kan skade politiets efterforskning.

Elsebeth Egholm følger sin skabelon: Dicte og Bo efterforsker sagen ved siden af og sammen med politiet; den berører Dictes fortid, der afdækkes yderligere; veninderne er hendes trygge havn. Men ”Nærmeste pårørende” virker alt andet end skabelonagtig, den er velskrevet og plottet er godt skruet sammen. Jeg læste den i toget på vej hjem fra København, og det gjorde ikke det mindste, at vi sad fast på ubestemt tid midt på Fyn – jo længere forsinkelse, des bedre.

Bogens tema er hævn og selvtægt, noget det danske samfund ikke går ind for. Men da Dictes datter bliver udsat for et voldtægtsforsøg, oplever Dicte følelser, hun ikke troede sig i stand til, og bogen belyser på en meget overbevisende måde, at teori er én ting, men når man har tingene helt inde på livet, ser det helt anderledes ud.

Da Bo drager af til Mellemøsten, er feltet ‘Nærmeste pårørende’ udfyldt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter