0 kommentarer

Jordsug af Tove Alsterdal

af d. 27. juli 2022
Info
 
Sideantal

310

Udgivet

2022

ISBN

978 87 7007 650 0

Originaltitel

Slukhål - oversat af Lillian Kingo

Udgave

1. udgave

 

Tænk at hade nogen så meget, at man låser dem inde i en mørk jordkælder og lader dem sulte og tørste ihjel.

En af de tre ulykkelige mænd bliver til alt held fundet i live; lige akkurat. Den anden dør en frygtelig og meget, meget langsom død. Den tredje – ja, vedkommendes skæbne må du læse Tove Alsterdals gedigne krimi ”Jordsug” for at få afdækket. Men tag ikke noget for givet…

Forgængeren til ”Jordsug” – ”Stormfald” – vandt Glasnøglen for bedste nordiske krimi. Og igen inviterer Tove Alsterdal den egenrådige, arbejdsomme og noget kærlighedshungrende Eira Sjödin fra Kramfors Politi med indenfor som hovedrolleindehaver.

Eiras privatliv – den demente mor, de dragende mænd, søvnløsheden – fylder en del, men heldigvis ikke helt så meget som Liza Marklund, der er Alsterdals gode veninde. Til min smag måtte der dog godt være mere spænding og suspense i ”Jordsug”, men man jo anerkende, at mange krimilæsere (måske især kvinder?) foretrækker den rolige, menneskelige tilgang til genren.

Tove Alsterdal er god til at inddrage den til tider dystre svenske natur – de forrevne klipper, de dunkle skove, de vilde rovfugle – og samtidig beskrive den ganske traurige svenske folkesjæl, så læseren kommer i den helt rette stemning til at følge det møjsommelige efterforskningsarbejde og de lejlighedsvise stunder med kærlighed og følelser.

En del af handlingen foregår i Norrland, nord for Höga Kusten, et landområde så kolossalt, at Frankrig eller Italien kunne indplaceres dér. Det er her, den tredje mand holdes fanget et mørkt, mørkt sted; som en formindsket nål i en forstørret høstak. Ham skal Eira Sjödin og hendes hårdt kæmpende kolleger prøve at finde, før han sulter og tørster ihjel. En desperat kamp mod uret.

Lån bogen på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter