0 kommentarer

Ellebæt 1: Jagten på den stjålne skat af Kat Lassen

af d. 30. juli 2022
Info
 
Sideantal

110

Udgivet

2021

ISBN

9788794244022

Udgave

1 udgave 1oplag

 

Uha et tordenvejr, Emma og Rasmus er på besøg hos Farmor, men de kan ikke sove, tordenvejret er lige over hus og lyder meget farligt. Men heldigvis er farmor oppe og de skynder sig ned og putter sig ind til hende. Farmor er så dejlig tryk og så er hun så god til at fortælle historier.  Hun kan så mange om pigen Ellebæt, og inden længe glemmer de alt om tordenvejret og er med Ellebæt på eventyr dybt inde i Gammelskov.

Gammelskov er en rigtig eventyrskov, fyldt med feer og trolde. Denne gang handler historien om hvordan Ellebæt møder dugperlefeen Tit, hvordan de bliver venner og hvordan Ellebæt hjælper med at finde den forsvundne skal som trolden Grumpe har stjålet.

Jeg vil ikke røbe mere, da du/i selv skal have oplevelsen af historien når du/i læser den. Men jeg kan sige så meget at den er godt fortalt og at Emma og Rasmus er to herlige unger, der driller hinanden som søskende nu gør. Farmor er en varm og frodig kvinde, sådan en farmor som alle børn vil elske, en farmor der har tid til at lytte, som bager og laver hjemmelavet mad. Dejlige figurer i en bog der emmer af kærlighed.

Jeg synes det er en rigtig hyggelig historie som fungere rigtigt godt til oplæsning for mindre børn. Sprogligt er den meget lækkert skrevet, og de flotte farve illustrationer af Anita Sølver supplerer historien på bedste vis. Mit mindste barnebarn og jeg fik da også en lille snak om et par af tegningerne. I det hele taget er der tale om en kvalitets bog, ikke bare indholdet men også papir og tryk. En bog som på alle måder er lækker at have i hånden. Jeg glæder mig allerede meget til de næste bøger om Ellebæt.

Som højtlæsning fungere den fint for de 5-8 årige, og med et lixtal på 25 (beregnet ud fra s. 13 i bogen) vil jeg tro at den er fin til egen læsning i 8 – 11 års alderen. Personligt er den testet som oplæsning for børnebørn i alderen 4,5 – 7 år, den yngste var dog mest interesseret i de skønne tegningerne, og mit ældste barnebarn på 11 har selv læst den, med stor fornøjelse.

Kat Lassen (1976) er børnebogsforfatter og kunstner, og siger selv “Jeg elsker at skrive og skabe. Jeg kan godt lide at brede mig ud over flere genrer. Har dog fantasy, eventyr og den mellemlange bogformat til indskolingsbørn ( 6 – 10 år) som min favorit. Den mellemlange børnebog er for mig omkring 100 sider og med illustrationer ca. pr. 3. side.” hvilket må siges at passe rigtigt fint på Ellebæt.

Anita Sølver, er børnebogsillustrator, bosiddende nær Viborg, og brænder allermest for at illustrere børnerelaterede produkter.

Bogen er et anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter