0 kommentarer

Konkyliesamlerne af Rosamunde Pilcher

af d. 10. januar 2001
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

543

Udgivet

2005

ISBN

87-7714-751-0

Originaltitel

The Shell Seekers

 

Når regnen slår mod ruden en kold efterårsdag, eller når bølgerne slår mod stranden en varm sommerdag, og man bare rigtig har lyst til at hygge sig og slappe af, så er Rosamunde Pilchers “Konkyliesamlerne” det perfekte selskab.

Det er en vaskeægte engelsk familieroman, der strækker sig over flere årtier, og som sit omdrejningspunkt har den formidable Penelope Keeling. Historien starter, da hun som ældre dame skal tage nogen beslutninger vedrørende et maleri, hendes far har malet, og i forbindelse med det må hun konfrontere sine børn og lære at holde på sin ret over for dem. Med en række spring tilbage i tiden tegnes et smukt portræt af en kvinde og et spændende billede af en tid, hvor alting blev sat på spidsen. Penelopes liv spredes ud foran læseren med al dets sorg og glæde – fra barndommen i Cornwall, til ungdomsårene i krigens skygge og til rollen som mor til tre børn, hvoraf ikke alle er videre sympatiske.

Det er medrivende læsning, og man harmes, glæder sig og sørger med romanens personer lige til sidste side. Af sin slags er “Konkyliesamlerne” noget nær det bedste, der findes!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter