0 kommentarer

Inden skyerne kommer af Mari Jungstedt

af d. 23. februar 2021
Info
 
Sideantal

289

Udgivet

2021

ISBN

9788772381121

Originaltitel

Innan molnen kommer
Oversætter Kamilla JØRGENSEN

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Det, der skulle have været en hyggelig weekendtur med vennerne, til den historiske og smukt beliggende andalusiske bjergby Ronda, ender med et tragisk dødsfald, da den svensk gifte statsanklager  Florian Vega findes død i bunden af en slugt. Hector Correa, der er kriminalbetjent i Malaga bliver sat på sagen, da der er noget der kunne indikerer at der var tale om drab.

I Benagalbón er Lisa Hagel lige flyttet ind i et gammelt forsømt hus. Hendes mand gennem 30 år, har forladt hende for en yngre model og da hun har en uddannelse som svensk/spansk tolk beslutter hun at hive teltpælene op og forlade Stockholm for at udleve en gammel drøm, og starte en helt ny tilværelse i det Spanske. På et flamincokursus møder hun Hector Correa og da han mangler en tolk i forbindelse med dødsfaldet i Ronda, bliver hun draget ind i efterforskningen. En efterforskning som hurtigt griber om sig, da der kort efter begås endnu et mord der trækker tråde tilbage til tiden under general Franco.

En rigtig hyggekrimi der ikke svælger i blodig vold, men som passer godt til en stille og rolig søndag morgen i sofahjørnet og med kaffen inden for rækkevidde. Helt klart en Mari Jungstedt krimi som vi kender hende fra Gotland-serien. Inden skyerne kommer er første bind i den nye Malaga-serie.

Mari Jungstedt (1962) er uddannet journalist, og var ankerkvinde på STV’s nyhedsprogram ABC, inden hun blev kriminalforfatter på fuldtid. Hun er blandt Sveriges mest populære forfattere og kendes især fra Gotland-serien, der er udkommet i mere end 20 lande og vist som tv-serie.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af People’sPress, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter