0 kommentarer

Skjult identitet af Matt Birkbeck

af d. 31. januar 2016
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29111-7

Originaltitel

A beautifull child
oversat til dansk af Lene Schiøtt

 

Sharon er en køn pige, der er dygtig i skolen og meget intelligent. Hun er pligtopfyldende, men hun er også strengt opdraget. Hun skal være hjemme tidligt hver dag for at tage sig af sin far. Det er i hvert fald sådan det ser ud. Men det viser sig at historien er en hel anden.

I virkeligheden hedder hun ikke Sharon, faktisk kender ingen hendes rigtige navn, og hendes far er slet ikke hendes far. Men det er der ingen der ved. De to flytter rundt og hun får aldrig opbygget et netværk eller en tilknytning til nogen på nær manden, der udgiver sig for at være hendes far.

Hun får dog en god veninde og hendes familie vil gøre alt for hende, men ikke blande sig i forholdet til hendes far, da de ikke er klar over, der er noget galt.

I mange år er hun opvokset hos denne mand, hun er blevet seksuelt udnyttet, hun er blevet truet, tævet og bliver endda gift med ham fordi hun føder en dreng, som han gerne vil kunne kalde sin søn, selv om han ikke er faderen til drengen.

Det er en voldsom og barsk historie, som man slet ikke kan forstå har kunne lade sig gøre. Men manden har altså bortført kvinden da hun var lille og opfostret hende til at agere sin datter, sexslave mm. Han sælger hende senere hen og overvåger alt hvad hun foretager sig.

Manden har mange identiteter og i mange år er der ingen der mistænker ham for noget særligt. Men på et tidspunkt kommer det til at stå klart for flere, at han er pædofil.

Man ved stadig ikke hvem kvinden egentlig er og selv om flere har undersøgt sagen er man aldrig kommet det nærmere. Men hun står registreret i forskellige registre og man har endelig fået en dna profil på hende, så dukker der en dag nogen op som kunne være i familie med hende, vil det være muligt at finde ud af om det er de rigtige personer, man langt om længe har fat i.

Man bliver ked af det og vred undervejs, man undrer sig over at systemet har været så uopmærksomme og man bliver så inderligt forarget, at bogen virkelig efterlader et indtryk man vil kunne huske længe.

Den er velskrevet og godt fortalt. En meget voldsom og rørende bog.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter