0 kommentarer

Hundedreng Af Eva Hornung

af d. 15. juli 2013
Info
 
Sideantal

282

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7955-877-9

Originaltitel

Dog boy, oversætter: Eva Eistrup

 

Det var med en vis nysgerrighed jeg gik i gang med den australske forfatter Eva Hornungs roman om den 4-årige dreng Romochka, der efterlades alene i en slumlejlighed i det moderne Moskva af sin mor og onkel for at slutte sig til et kobbel hunde, der opdrager ham som en af deres egne.

Har man ikke ligesom læst det før i Mowgli, drengen, der vokser op med dyrene i junglen? Og da Romocha senere finder en restaurant, hvor han og hundene får serveret rester, falder tanken naturligt på Lady og Vagabonden.

Men når det er sagt, er der ikke meget eventyr over “Hundedreng”.

Citat bagsiden: ¨Romochka har taget alt det tøj på, han kunne finde i den tomme lejlighed, som han i så mange dage har overlevet helt alene i. En dag kom hans mor ikke hjem mere, og siden har ´Onkel´ fjernet alle møblerne, men glemt ham. Nu har sulten drevet den lille dreng med den røde spand ud i byens iskolde gader. Kold og bange følger han efter det første væsen, der viser ham venlig interesse – en stor, gul hunhund. I hælene på denne hund, gennem helt almindelige gader, forbi almindelige liv, krydser en ensom dreng en grænse, der normalt ikke kan krydses – og dårligt nok kan tænkes.”

Læseren kommer helt tæt på den lille forsømte dreng og hans liv blandt et kobbel vilde hunde. Han lever som en hund, og efterhånden som man vender siderne, bliver stanken af uvasket hund og dreng værre og værre.

Romocha finder sin plads i hundehierakiet og lever som en hund, men bevarer også drengen og mennesket i sig selv.

Den første lange del af bogen handler om livet blandt hundene, og det kan godt være lidt langtrukket for en som mig, der ikke er videre begejstret for hunde. Men som handlingen skrider frem og Romocha konfronteres med mennesket i sig selv, med gadebørn og bumser og et kærestepar, der forsker i omsorgssvigtede børn, bevæger romanen sig over i en anderledes dans, der ikke er på roser.

Nok en bog, der ville blive en til en fantastisk film, spørgsmålet er om der er nogen, der tør filmatisere den.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter