0 kommentarer

Miraklet i Krakow af Stephen Horner

af d. 14. juli 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

275

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92893-14-7

 

Joachim er 20 år – og kun 157 cm høj. Han vil så gerne være lidt større, og han har fundet ud af, at man hos doktor Smolarek i Polen kan få sine ben forlænget.

Problemet er pengene – som han ikke har – men moren arbejder i en bank, så hvorfor ikke forsøge sig som bankrøver, klædt ud, dog langt fra til ukendelighed!

Til Polen kommer han dog alligevel – med den lækre bankdame Britts hjælp skaffer han pengene, og rejser alene til Polen for at få forlænget sine ben.
Her rulles han ind i en rigtig gangsterhistorie, hvor det hemmelige præparat, der anvendes til operationen, og som er så fantastisk, at patienten kan gå helt normalt dagen efter benforlængelsen, er i spil – nogen prøver at få fat på præparatet, som der kan tjenes mange penge på. Joachim bliver af den dejlige Natasha, Smolareks datter og assistent, overtalt til at transportere præparatet til Danmark i en sportstaske.

Det er en humoristisk, surrealistisk historie – en satire, en parodi på en spionhistorie, med et strejf af Morten Korch’sk happy ending. Morsom, det er den! Personskildringerne er – som selve historien – kørt helt ud i det groteske, med overdrevne, karikerede typebeskrivelser. Specielt Joachims mor kunne jeg ikke stå for. En meget snakkende dame, der plaprer løs i en uendelig talestrøm om alt fra hvad hun skal lave til aftensmad, til de bittesmå – men for hende utroligt interessante ting – der er sket i banken i dagens løb. Hun gør sig store bekymringer om selv de mindste ting.

“Du ved, normalt handler jeg henne i Kvickly over for tanken, der plejer jeg at købe kød, men de har også den der Super Best, det er godt nok nogle kedelige grøntsager, men jeg gik ind for at se på et tilbud de havde på nogle køkkenruller og wc-papir, og så faldt jeg over de her koteletter, altså ikke sådan faldt, det er jo bare noget man siger.”

Som en pudsig lille ting har forfatteren skrevet og indsunget en sang om bogen – sangen “Joakim mangler penge” kan høres på You-tube. Sjovt og originalt indslag. http://www.youtube.com/watch?v=77bk-hQzZx0

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter