0 kommentarer

Hjortefod af Ib Michael

af d. 9. februar 2015
Info
 
Sideantal

78

Udgivet

1989

ISBN

87-14-18980-1

Udgave

Originaludgave: 1974

 

Hvis man kan lide at læse malende rejsebeskrivelser vil man givetvis mene, at “Hjortefod” af Ib Michael er et godt eksemplar inden for genren.

“Hjortefod” er en af Ib Michaels tidlige værker, hvor læseren introduceres for forfatterens rejser i Mexico. På denne rejser fortælles der levende om smukke landskaber, besøg i gamle byer med en rig historie, et omrejsende cirkus, hvor en jonglør iført en gammel uniform tager pippet fra Ib Michael, om hvordan et møde med en spåkone gør forfatteren klogere på hvordan jonglørnummeret blev opfundet og på det omrejsende cirkus´ historie.

Første del af “Hjortefod” er dog ikke en rejsebeskrivelse, men derimod en beskrivelse af Mexicos historie; herunder især beskrivelsen af Mexicos løsrivelse fra det spanske kolonirige, hvordan Mexico tabte landjord til USA, om prominente mexicanske personer som f.eks. Porfirio Díaz.

Det er ganske fint, at læseren introduceres til Mexicos historie inden forfatteren beskriver sine rejseoplevelser, jeg havde dog gerne set endnu flere beskrivelser af Ib Michaels rejser rundt i landet da jeg i høj grad synes det var mere spændende end den historiske del af bogen.

Ib Michael fortæller om Mexico med stor entusiasme og viden om det mellemamerikanske land, og man kan ikke undgå at blive smittet af den interesse og viden, som forfatteren lægger for dagen. Bogen er skrevet i et rigt levende sprog, som jeg satte pris på, ligesom jeg også satte pris på, at bogen også indeholder illustrationer af Per Kirkeby. Det eneste jeg mangler i bogen er dog, at der havde været endnu flere sider med rejsebeskrivelser.

Jeg lander på 3 stjerner for en habil og spændende bog, der dog godt kunne have været længere og mere uddybende.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter