0 kommentarer

Helakyrierne af Kamilla Nordenbak Skaarup

af d. 15. november 2012
Info
 
Sideantal

323

Udgivet

2012

ISBN

978-87-92895-07-3

 

4 kvinder, Anna, Freja, Maike og Taylor mødes i en selvhjælpsgruppe for voldsofre. Man hører, hvad kvinderne hver især har været ude for og om deres baggrund. Den enes plageånd dukker uventet op, da de er samlet privat, og det skulle han ikke have udsat sig selv for.
Den ene har en fortid som russisk soldat, den anden er psykologisk profiler og således har de fire tilsammen det, der skal til for at begå velforberedte og vidt forskellige mord.

Sideløbende følges hos NEE – Den Nationale efterforskningsenhed – politiets efterforskningshold ledet af Barkved med makkeren Jane Åkjær forsøget på at opklare en række vidt forskellige mord. Det første er mordet på en ung pakistansk-dansk pige, dernæst følger en række drab på mænd forskellige steder i landet. Det står klart, at bortset fra det første mord, er fællestræk mændenes fortid som pædofile eller voldelige, men derudover er mordene udspekulerede og der findes intet, der kan udpege gerningsmænd eller kvinder. Barkveds privatliv rummer en oprørsk teenagedatter Elva, som har en vigtig rolle i historien.

I offentligheden døbes de hævnende kvinder Helakyrierne efter Hela, dødsgudinde i den nordiske mytologi og kyrie, som betyder at kåre. I nogle medier opnår de en slags heltindestatus, mens myndighederne ønsker trygheden genoprettet.

Efterhånden opstår sprækker og tvivl i kvindernes sammenhold og de bliver enige om at stoppe. Men det sidste mord udvikler sig uventet.

Der er masser af overraskelser, humor og satire og det er sprogligt veloplagt. En afgjort anbefalelsesværdig bog, det er længe siden, jeg har læst en krimi med så stor fornøjelse. Forfatteren er debutant, håber hun bliver indstillet til krimidebutantprisen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter