0 kommentarer

Operation Allike af Ken Follett

af d. 15. november 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

308

Udgivet

2003

ISBN

978-87-638-3457-5

Originaltitel

Jackdaws

 

Vi befinder os dels i Frankrig dels i England. Tidspunktet er nogle få dage før D-dag, dagen for de allieredes invasion af Frankrig i maj 1944. Englænderne prøver med hjælp fra den Franske modstandsbevægelse forgæves at uskadeliggøre et af Tyskernes vigtigste kommunikationscentre. Det mislykkes imidlertid den ene gang efter den anden. Den Engelske agent Felicity ‘Flick’ Clairet er sendt til Frankrig for at hjælpe modstandsbevægelsen, men deres sabotage aktioner mislykkes gang på gang.
Rommels nære medhjælper, major Dieter Frank, forpurrer alle deres aktioner, for ikke at risikere at Tyskerne skal miste deres kommunikationsmuligheder, når invasionen først er i gang.
Flick vender imidlertid tilbage til England med en plan. Den skal udføres udelukkende med kvindelige deltagere. Hun får samlet seks kvinder, og efter et døgns træning bliver de kastet ned over Frankrig. To døgn senere er kommunikationscentret fuldstændigt uskadeliggjort, og invasionen kan gå i gang.
Dette er en ægte spændingsroman som Ken Follett er ekspert i at skrive. Der er krig og kærlighed til overmål, samtidig er der en rimelig ægthed over handlingen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter