0 kommentarer

Giganternes fald af Ken Follett

af d. 24. august 2012
Info
 
Sideantal

934

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7079-058-1

Originaltitel

Fall of Giants

 

Ken Follet er eminent til historiske romaner! ”Giganternes fald” begynder kort tid før den første verdenskrig bryder ud, og vi får belyst de historiske begivenheder fra forskellige vinkler. En engelsk adelsfamilie med jarl Fitzherbert i spidsen præger bogen med sin karismatiske søster samt sin russiske kone Bea. Fitz, som han kaldes, har dog en forkærlighed for kønne piger, hvilket husbestyrerinden Ethel får at mærke. Hun kommer fra en mine familie i nærheden og hendes bror Billy er ligeledes en af hovedpersonerne. Vi møder også en tysk og en amerikansk familie, og er også med i Rusland, da både krig og opstanden mod Zaren tager fat. Krigen bliver lang og meningsløs, hvilket alle familier får at mærke. Heldigvis går hverdagen langsomt videre trods krigens rædsler.

Der er mange personer at holde redde på i bogen, men da alle er lige interessante, er det bestemt ikke svært. Ideen med at se krigen fra forskellige lande er rigtig god, og man får megen baggrundsviden om udenrigspolitik i perioden. Man føler med soldaterne og deres familier og håber på at den kærlighed, der blev brudt af krigen, kan genfindes igen.

Bogen er lang. Meget lang. Og alligevel savner jeg den efter endt læsning. Heldigvis er det første del af en trilogi, så jeg glæder mig til næste bind udkommer om ikke så lang tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter