0 kommentarer

Ernie and the Piranha Club 2009-2010 af Bud Grace

af d. 29. september 2018
Info
 
Forfatter
Omslag
Sideantal

208

Udgivet

2016

ISBN

978-0-9887098-3-6

 

De der har undret sig over hvad meningen er med spammails der ønsker tillykke med at du har vundet en million (du skal bare lige indsende dine kontooplysninger), får svaret her i Ernie – eller Erling, som den hed på dansk. Den slags spammail er kodede signaler fra spionerende rumvæsener til deres hjemplanet, med henblik på en invasion af jorden. Ergo er det en alvorlig fejl hvis du får den slags informationer, og derfor er de stærkt krypterede. Tossede indfald i den katogori er Bud Grace i en nøddeskal.

Bud Grace har skabt sin egen lille niche, med et univers befolket af grimme og gakkede figurer der optræder i stadig mere bizarre situationer. Som der står på bibliotek.dk:

Tegneserie om ungkarlen Ernie, hans aparte familie og bekendte og deres fælles bizarre oplevelser i en dagligdag, hvor alt er vendt på hovedet
Det kunne ikke være mere sandt, men det er næsten for pæn en beskrivelse. Alene seriens udseende er en tand for sig. Det aparte persongalleri spænder over diverse tabertyper, som onkel Theo (uncle Sid), der er en lurvet og pengegrisk svindler, der ikke ejer en snert af samvittighed. Der er de omtalte marsmænd, og drukkenbolten der altid har sin frø med, en idé der sikkert er stjålet fra en af de gamle tørre værtshusvitser. Og der er den skæggede dame, der er gift med en andrik, Quacko. Det parforhold er næsten en tand for underligt, selv for denne serie.

I 90’erne kørte serien i dansk oversættelse først i Bassebladet og derefter i Serieparaden, og der er i 2014 udgivet et enkelt album på forlaget Zoom. Samlingen her er alle dagstriberne fra 2009-2010, undtagen søndagsstriberne, der desværre ikke er med her.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter