0 kommentarer

Den store Rune T. Kidde bog af Rune T. Kidde

af d. 30. september 2018
Info
 
Sideantal

232

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7165-761-6

Originaltitel

kunstner: Rune T. Kidde ; tekstbidrag: Nikolaj Brandt m. fl.

 

Den store bog her er en indgangsport til Rune T. Kiddes omfattende bibliografi. Et udvalg af tegneserier, æventyr, digte, noveller og kortere fortællinger. Hans gakkede tegneserier er dog det der får lov at fylde mest, samt de ækle æventyr. Så kan man nippe lidt til lidt af det hele, danne sig sine smagsindtryk og derefter dykke ned der hvor man bliver fanget. Til det formål er der en komplet biografi bagest, – der dog ikke har Kiddes samarbejder med musikere med, hvor der er udgivet cd’er med tilhørende bøger. Dem er der et par stykker af, men de er nævnt i bogrummets Kidde bibliografi, hvis man skulle få den slags lyster.

For tegneserielæsere er her smagsprøver fra hans store perler ‘Må jeg venligst anmode Dem om at tage denne min sag alvorligt’, ‘De ærlig’, og det geniale hit ‘Litterærlige klassikere’, hvor han gendigter 48 store romanklassiker som tegneserie, der hver er kondenseret ned til bare én side hver.

De ækle æventyr er med på både tegnerie- og ren tekst-form, så man får den dobbelte glæde ved at møde Den lilla Møghætte hele to gange.

Der er små kommentarer til de forskellige produktioner, og et forord der fortæller hvordan Kidde startede som tegneserie-fanboy og  over årene udviklede sig som fortæller. Hvordan han blev endnu mere produktiv da han mistede synet.

Lidt uheldigt er det at man ved gengivelsen af børnebogen ‘De tre dumme svin, og den store, tykke pulv’ har byttet rundt på billederne, så man skal gætte sig frem til den rette læserækkefølge.

Kender du ikke Kidde, så start roligt her.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter