0 kommentarer

Is på kærlighedens flod af Andreï Makine

af d. 23. maj 2004
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

202

Udgivet

2002

ISBN

87-90799-21-6

Originaltitel

Au temps du fleuve amour

 

En poetisk fortælling om tre teenagedrenge fra den fjerneste afkrog af Sibirien. Helt der ude, hvor pelshuer og filtstøvler er højeste mode og vinteren er noget, man skærer sig igennem. “Is på kærlighedens flod” er en krasbørstig introduktion til det barske liv i tajgaen, men også en vidunderlig banal roman om drengenes møde med voksenlivet, kærligheden og Vestens eventyrlige verden.

De tre meget forskellige drenge fantaserer om, hvordan verden hænger sammen, hvordan kvinderne skal tages og om alle de spændende ting, der ligger uden for Sovjetunionen. Brudstykkerne som teenagerne baserer deres drømme på, stammer fra de få brokker, skovhuggerne og guldvaskerne veksler i frokostpausen og så Den Transsibiriske Jernbane, der med jævne mellemrum farer gennem skoven. Et hurtigt glimt af en fin dame i en sovevogn får tankerne på flyvetur.

Alt dette ændres, da en vestlig film sættes op i biografen i den nærmeste by, over tredive kilometer fra landsbyen. Drengene spænder sneskoene på og vandrer af sted for at se filmen – ikke bare en gang, men sytten gange. De får øjnene op for nuancerne i ikke blot den vestlige verden, men også i deres eget lokalsamfund og i deres egne liv. Mødet med kærligheden og de første seksuelle erfaringer langs den frosne flod ligger lige for.

“Is på kærlighedens flod” sprudler af velformuleret billedsprog i barndommens naive indtryk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter