0 kommentarer

Erindring om mine bedrøvelige ludere af Gabriel García Márquez

af d. 9. juni 2016
Info
 
Sideantal

100

Udgivet

2005

ISBN

87-638-0131-0

Originaltitel

Memoria de mis putas tristes - oversat af Annette Rosenlund

Udgave

1. udgave

 

I sit livs sidste roman fortæller oldingen Gabriel García Márquez om en anden olding, der på sin 90-års fødselsdag vågner op til dåd og vil have sit livs sidste knald. Og det skal være med en jomfru.

Hans faste bordelmutter, der næsten er lige så gammel som sin kunde, skaffer ham en 14-årig pige, der sover trygt og splitterfornøjet, da han ankommer til horehuset kl. 10 om aftenen. Han falder i søvn sammen med hende, men står op, før hun vågner.

Dette gentager sig flere gange, og uden nogensinde at forgribe sig på den sovende skønhed forelsker han sig for første gang i sit lange liv.

Vores aldrende gentleman bor i sine forældres fornemme, gamle hus i en sydamerikansk storby. Selv er han fattig som en kirkerotte og lever af at sælge ud af husets værdier. En smule tjener han dog ved at anmelde klassiske koncerter og ikke mindst ved at skrive en ugentlig klumme til byens fine avis.

I takt med at hans kærlighed til pigen i tornerosesøvnen vokser, udvikler hans klumme i avisen sig til smægtende elskovskvad, og byens borgere gribes. På tærsklen til det næste liv oplever den grimme, gamle libertiner at blive en slags helt i byen.

Nobelprismodtageren Márquez har muntret sig med denne lille, elegant svungne fabel. Og munterheden forplanter sig til læseren, som sidder med et henrevet smil i det par timer, det tager at nyde de 100 sider.

“Erindring om mine bedrøvelige ludere” er kultiveret, latinsk og pokkers charmerende læsning. Kongenialt fordansket af Annette Rosenlund.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter