0 kommentarer

Tigerbjerget af Nis Jakob

af d. 7. juni 2016
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

339

Udgivet

2016

ISBN

9788792970756

Udgave

1 udg.

 

Det er anden gang, at jeg læser noget af Nis Jakob, sidste år var det romanen “Større end livet”, som jeg fandt meget humoristisk i sin skrivestil, så det var med en del forventning om god underholdning, at jeg kastede mig over “Tigerbjerget” …og jeg blev ikke skuffet. Skrivestilen er lun i alt sin grusomhed, og Nis Jakobsen får lavet nogle virkelig fremragende personbeskrivelser, så jeg som læser føler at mit kendskab til de enkelte aktører, er lige så dybt som havde de været en del af min omgangskreds. Det er en styrke, da mange personer hvirvles ind over hinanden.

I al sin enkelthed er handlingen at den 94 årige gamle Greve, på sit gods i det sydfynske,kommer af dage på Tigerbjerget i godsets zoo. Det gamle liv var mæt af dage, og spørgsmålet er nu, om det er et selvmord, eller om nogen har hjulpet lidt til. Det viser sig hurtigt, at antallet af kandidater til et rask lille mord er overvældende stort, men hvem om nogen kan have udført ugerningen….

Jeg skal intet røbe men kun på det kraftigste opfordre til at læse bogen. Den er voldsom svær at lægge væk, når man er gået igang, jeg måtte konstatere, at min normale sovetid blev udsat med adskillige timer.

Nis Jakob (1961) debuterede i 1999 med ‘Syv Dage i District Copenhagen’ på forlaget Tiderne Skifter. Han har siden været hos Borgen og på Sohns Forlag, inden han stiftede sit eget forlag i 2011. Tigerbjerget er hans elvte bog, og dele af den er tidligere udkommet på et andet forlag.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter