0 kommentarer

En hjælpende hånd af Gillian Flynn

af d. 10. december 2016
Info
 
Sideantal

105

Udgivet

2014

ISBN

978-87-12-05298-2

Originaltitel

The Grownup
oversætter: Nanna Lund

 

Jeg har længe gerne ville læse Gillian Flynns Kvinden der forsvandt, men har bare ikke fået købt den. Da jeg så kunne få En hjælpende hånd gratis, sagde jeg hurtigt ja tak. Og jeg blev bestemt ikke skuffet.

Der er tale om en form for kriminovelle, som handler om en unavngivet jegfortæller, der arbejder som auralæser. En dag træder en velhavende kvinde ind i butikken og har behov for hjælp. Jegfortælleren giver sig til at hjælpe og opdager hurtigt, at der er noget helt galt hjemme hos den velhavende kvinde.

Bogen er utrolig spændende og greb mig fra starten af. Flynn skriver let og levende og har her skrevet en kriminovelle, der både er fuld af suspense, mystik og er en smule creepy. Den er psykologisk og leger virkelig med læseren, der først tror det ene og så det andet. Selv ved slutningen af novellen ved man ikke helt, hvad man skal tro. Der er ikke noget at sige til, at den blev kåret som den bedste kriminovelle i 2015 og fik en Edgar Award. Flynn har gjort et solidt stykke arbejde til trods for, at der ikke er mange sider at gøre godt med, helt præcist 105 sider. Hun trækker på typiske gyserelementer og bygger en stemning op, der når sit kulminationspunkt hen mod slutningen på ægte gysermanér. Jeg vil ikke betegne novellen som en gyser, men mere en slags psykologisk thriller med gyserelementer. Af disse grunde giver jeg den 4 stjerner. Jeg ville gerne give den 5, men slutningen efterlader mig lidt med en tom følelse og en mangel på afslutning.

Den kan klart anbefales, og så er den hurtigt læst. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg læser noget af Flynn, og jeg er kun blevet mere opsat på at få fingrene i Kvinden der forsvandt.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter