0 kommentarer

Bag facaden af Alafair Burke

af d. 19. september 2021
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2019

ISBN

978 87 12 05924 0

Originaltitel

The Wife - oversat af Lærke Pade

Udgave

1. udgave

 

Forfatteren Alafair Burke er selv jurist og tidligere anklager. Det mærkes tydeligt hele vejen igennem bestsellerkrimien “Bag facaden”, hvis amerikanske originaltitel er “The Wife”.

Omtalte kone hedder Angela. Da hendes labre, velhavende og idealistiske ægtemand Jason en dag anklages for at have forulempet en ung kvinde seksuelt, vælger hun i første omgang at tro på manden.

En ny kvinde træder frem med mere graverende anklager mod Jason; Angela begynder at komme i tvivl. Da kvinden pludselig forsvinder, forsyner Angela dog Jason med et alibi for aftenen, selv om hun egentlig ikke ved præcis, hvor han var.

Intet er, hvad det ser ud til, i denne ærkeamerikanske krimi. Ej heller Angelas egen fortid, der er langt mere speget, end nogen kan ane. Hendes overlevelsesinstinkter er imponerende, og hun vil gå langt for at tilsløre ungdommens hemmeligheder, ikke mindst for at beskytte sønnen Spencer, som hun bragte med ind i ægteskabet med Jason.

Som sagt bærer bogen præg af Burkes jurabaggrund. Et langt stykke hen ad vejen er juristeriet et langt vigtigere drive i handlingen end thrillerelementet. Snart sagt alle involverede skal have deres egen advokat, der kan klare såvel paragrafferne som klientens fremtræden på diverse medieplatforme.

Retfærdighed handler i højere grad om et højglanspoleret image, smarte argumenter og penge end om, hvad der rent faktisk er sket.

Ingen tvivl om, at Burke rammer plet i forhold til, hvordan det amerikanske retssystem fungerer. Hun skriver oven i købet begavet og indfølt om det.

Spørgsmålet er bare, hvor interessant man som læser synes det er? Nogle ELSKER spidsfindige retssalsdramaer, andre holder mere af nervepirrende spænding og mennesker af kød og blod.

Burke skal have ros for at dække sine kort godt undervejs og for at have gemt nogle overraskende trumfer til slutspillet.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter