0 kommentarer

De der fortjener at dø af Peter Swanson

af d. 9. december 2016
Info
 
Sideantal

321

Udgivet

2016

ISBN

978 87 93187 12 2

Originaltitel

The kind Worth Killing - oversat af Peter Lindgaard

Udgave

1. udgave

 

“Hvilken forskel gør det, at nogle få halvdårlige æbler bliver plukket, før de er modne?”

– spørger yndige, rødhårede Lily fra sit business class-sæde. I sædet ved siden af sidder Ted. De to har lige mødt hinanden i loungen, og nu taler de allerede om at myrde hans kone, Miranda, der har været ham utro med den fordrukne entreprenør, Brad. Skulle man måske også tage livet af ham?

Lily viser sig at være en interessant pige med forskellige nyttige evner. Miranda ligeså. Ted er mestendels en flink fyr, der har tjent millioner på køb og salg af it-virksomheder, mens Brad er en tørstig fyr, der ikke lader et lamseben passere uforsøgt forbi.

Med “De der fortjener at dø” har Peter Swanson skrevet en hammerspændende og ganske underfundig thriller, der konstant overrasker. Lige som man tror, man ved, hvad der nu må hænde, sker noget helt andet. Som regel blodigt.

Ligene hober sig op i periferien af kultiverede, amerikanske østkystbyer med deres fine, gamle universiteter og pæne, hemmelighedsfulde familier, hvis skabe er fyldt med skeletter.

“De der fortjener at dø” er ikke så let at sætte i bås. Og heldigvis for det. Anmeldere har sammenlignet plot og persontegning med salig Alfred Hitchcocks, og det kan der være noget om.

PS. Inden en evt. anden udgave kunne der med fordel læses en grundig korrektur.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter