0 kommentarer

Emmy 2 – møgtur til Sverige af Mette Finderup

af d. 4. juli 2010
Info
 
Sideantal

106

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-31193-6

 

Emmy er 13 og bor i flækken Karleager sammen med sin mor og storebror Martin på 17. Emmy bruger det meste af sin fritid sammen med veninderne Kit og Sasha fra klassen. Det går faktisk ret godt for Emmy, det eneste der måske ikke er så fedt er at hendes mor dater Mogens, som er Emmys matematiklærer. Det er altså lidt kikset.

Da klassen skal beslutte hvor de vil hen på lejrskole er der stor uenighed. Emmy synes Sverige er den mindst kedelige af mulighederne og hun sætter alle sine kræfter ind i kampen. Også selvom Sasha meget, meget gerne vil til København. Sverige vinder afstemningen og Sasha bliver så skuffet og gal at hun simpelthen aflyser venskabet med Emmy. Lejrskolen i Sverige er fyldt med regn og Emmy bliver for første gang i sit liv mobbet og holdt udenfor. Heldigvis er en anden klasse på samme lejr og Emmy, Kit og Marie bliver gode venner med to af de fremmede drenge. Og måske bliver de lidt ekstra glade for Kamal, som virkelig også er en sød fyr.

Det er hårdt for Emmy at de andre rotter sig sammen, men hun har heldigvis Kit og Marie. Det er nemt at forholde sig til Emmys liv. Vi har alle sammen stået i en situation, hvor der skal vælges hold eller værelser. Der er altid mindst én som ingen gider være på hold med / sove sammen med og det er rigtig grimt at se hvordan de stærke/hurtige/smarteste fordeler sig så de ikke ender på et “taberhold”.

“Møgtur til Sverige” er mere alvorlig end første bind i serien og glider ikke lige så modstandsløst ned. Der er ikke nogen nemme genveje for Emmy, og hun kommer igennem sine prøvelser både lidt såret og lidt klogere.

Mette Finderups serie om Emmy er moderne socialrealisme og serien har et fast og kontant greb om hvordan det er at være 10-13 år, hvor livet handler om familien, skole, klassekammerater, venindeglæder og – sorger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter