0 kommentarer

Det brændende land af Bernard Cornwell

af d. 28. februar 2011
Info
 
Sideantal

383

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-42381-3

Originaltitel

The burning land

Udgave

1.udgave

 

For femte gang, kan vi følge Uhtred i kamp mod danskerne. Året er 892, og danskeren Harald Blodhår sender en flåde på over 200 skibe mod Englands kyst for én gang for alle, at lægge England under dansk herredømme. Harald har bare ikke taget højde for Uhtred og hans udspekulerede taktik, og det hele ender i et kæmpemæssigt blodigt slag, hvor Harald og hans vikinger lider et sviende nederlag.

Præsten Godwin gør sig uheldigt bemærket overfor Uhtred, og der er kontant afregning. Uhtred slår præsten ihjel, og må flygte fra kong Alfreds hof i Wessex. Han flygter nordpå til de danske kolonier, tilbage til de danskere han som barn voksede op blandt.

Endnu en gang møder vi, fra Bernard Cornwells hånd, en velskrevet beretning om Uhtred. En beretning der holder sig så tæt på historiske fakta som overhovedet muligt, men som samtidig giver de til tider anonyme vikinger kød og blod, på en sådan måde, at de træder lige ud af bogen og ind i virkeligheden. Når man, som jeg, har en svaghed for historie i almindelighed, og vikingetiden i særdeleshed, kan man ikke komme uden om fortællingen om Uhtred.

Cornwell lader skinne igennem, at der er mere på vej om Uhtred, for fortællingen er slet ikke slut endnu. Uhtred har endnu ikke erobret sit barndomshjem Bebbanburg, og før han har det, kan beretningen ikke slutte. Så jeg vil bare glæde mig utålmodigt til næste bind kommer på gaden.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter