0 kommentarer

I skyggen af Horsens af Til Lejligheden Dannet Forfatterkollektiv

af d. 2. maj 2007
Info
 
Sideantal

93

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7994-401-5

 

“I Skyggen af Horsens” er desværre ikke tilgængelig i den normale handel, men til den netop overståede krimimesse i Horsens fik man den udleveret når man løste billet til messen. Alligevel synes jeg den skal have et par ord med på vejen. Det fortjener den.

“I Skyggen af Horsens” er en “whodunit” krimi skrevet af ti amatørforfattere efter ide og oplæg af Steen Langstrup. Det er lidt af en præstation, når ti kapitler skrevet af ti forskellige mennesker, alligevel hænger så godt sammen. Langstrup har selvfølgelig fulgt processen, men da hver forfatter har måttet forme og navngive deres hovedperson, så er der vist ingen tvivl om, at Langstrup indimellem har måttet holde tungen lige munden, for at sikre at historien i sin helhed og form kunne hænge sammen og fremstå som en troværdig fortælling. Men det er lykkes til fulde og er blevet en lille fed knaldroman på 93 sider.

Steen Langstrup er forfatter og indehaver af Forlaget 2 Feet Entertainment og det er ikke første gang han har fået denne idé med at lade flere forfattere gå sammen i et romanprojekt.
Vi skal kun tilbage til 2005 hvor “I Skyggen af Sadd” udkom og hvor Langstrup havde allieret sig med tre andre af Danmarks bedste krimiforfattere, og inviteret dem til at skrive med på et af hans oplæg. Den gang var resultatet også godt. En god historie fortalt af fire stemmer, men med en slutning der bandt det hele samme.

“I Skyggen af Horsens” er et projekt man sjældent ser i dagens Danmark, hvor der ofte er størst fokus på bestsellere og ikke så meget den smalle litteratur og da slet ikke amatørforfattere.
Et projekt som dette falder uden for alle kategorier, men giver nogle mennesker mulighed for at blive udgivet i en form, som de kan være stolte af at have været med til, og måske giver det dem også mere blod på tanden til at skrive videre efterfølgende.

Set i det lys kan man sige at projektet – udover at være fedt for de involverede her og nu – også har plantet nogle frø, som måske vil spire og give nogle fede læseoplevelser om nogle år.
Der er ingen der ved det… Ingen ved alt. Men en ting lægger dog fast. Projektet er en fremragende idé og jeg er sikker på at mange vil være med, hvis der skulle blive en næste gang, og lad os krydse fingre for det. For spændende og fed er en fortælling altid når den er udtænkt eller “plottet” af Steen Langstrup.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter