0 kommentarer

Natmanden Af Jørn Lier Horst

af d. 19. juli 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

279

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92621-44-3

Originaltitel

Nattmannen, oversætter: Rasmus Bjørgmose

 

Hver morgen går den lokale bogholder over torvet i Larvik, på vej til sin butik. Denne morgen går hun dog ikke direkte til butikken, hun bliver forstyrret undervejs. Midt på torvet er der banket en pæl ned. På toppen af pælen sidder det afhuggede hoved af en ung kvinde.
Drabschef William Wisting bliver sat på sagen. Hvem var den unge kvinde, og hvor er resten af hendes krop? Wistings datter Line er journalist og er netop ankommet til Larvik for at besøge sin far. Hun bliver hurtigt blandet ind i sagen, og selvfølgelig er det vanskeligt at holde nogenlunde vandtætte skodder imellem farens viden som drabschef og datterens søgen efter nyheder og afsløringer, som kan skrives i avisen.
Kort efter findes endnu et lig i en elv, og der er tilsyneladende en sammenhæng imellem de to mord. Der er også tråde til narkosmugling og våbenhandel, og efterforskningen bringer Wisting en tur til Afghanistan.
Wisting er enkemand på fjerde år, men for første gang siden hans kone døde, er han lidt interesseret i en anden kvinde. Line indleder ligeledes et forhold til en person, som jeg personligt havde under mistanke som morder.

Der er masser af handling i bogen, men den er nu ikke særlig fængslende. Jeg tror, der er for mange personer og for mange sceneskift. Derfor kun 2 stjerner.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter