0 kommentarer

Broderskabet af Robyn Young

af d. 18. februar 2011
Info
 
Sideantal

570

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7108-087-2

Originaltitel

Brethren

Udgave

1.udgave

 

”Broderskabet” er Robyn Young’s debut roman, det er den første i en trilogi om det sidste store korstog til Det Hellige Land i det 13 århundrede.
Vi følger den unge våbendrager Will Campbell der tjener som lærling, først under Sir Owein i New Temple i London og da denne bliver dræbt under en opgave bliver Will’s nye lærermester den lærde Everard i Templet i Paris. Det er ikke en god tid for Will, han stræber efter at blive tempelridder og ikke skriverkarl. Men Everard er ubønhørlig og vil ikke uden videre give slip på den unge mand.
Tingene udvikler sig dog, i Tempelridderordenen er der en inderkreds af særlig indviede mænd, et hemmeligt broderskab som værner om Anima Templi . Deres hellige skrift en bog om den Hellige Gral er blevet stjålet og der er mange forskellige kræfter på spil for at skaffe den. Dette bliver Will’s chance for endelig at lægge penne fra sig.
Samtidig med at vi følger Will, følger bogen også udviklingen i det Hellige land. Her har Baybars, en tidligere slave, som via sit krigshåndværk er blevet Emir, slået sultan ihjel og sat sig selv i spidsen for den vældige mamluk hær. Vi følger deres belejring af Safeds, Tempelriddernes bastion og dens fald.
I det hele taget er det en bog som følger flere handlinger på en gang, på en let og overskuelig måde. Det er en god fortælling, om end den i visse passager virker lidt langtrukken. Det er også en bog som virker meget gennemarbejdet og der er ingen tvivl om at jeg ser frem til det næste bind ”Korstoget” som udkommer d. 30 marts i år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter