0 kommentarer

En verden af fremmede af Zöe Ferraris

af d. 16. november 2012
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

393

Udgivet

2012

ISBN

978-87-645-0516-0

Originaltitel

Kingdom of strangers

 

Så kom Zoë Ferraris tredje bog, ”En verden af fremmede”, i serie om kriminalteknikeren Katya Hijazi og ørkenguiden Nayir. Denne gang er der atter tale om en yderst velskrevet krimi med et uhyggeligt plot.
Det der gør Zoë Ferraris kriminalromaner så læseværdige, er at der i bøgerne er flere lag. Dels den enkelte kriminalsag og dels selve forløbet i Katya Hijazis liv. Dertil kommer en skildring af det Saudiarabiske samfund, set gennem sprækken i en niqab.

Zoë, der i dag bor i San Francisco, flyttede efter den første golfkrig til Jedda, hvor hun og hendes daværende mand boede i et meget strengt konservativt muslimsk samfund. Det er indtrykkene fra denne tid der er skildret i det kvindesyn, som kommer til udtryk i hendes bøger, et syn der bliver yderligere forstærket af at forbrydelserne i hendes bøger er forvoldt mod kvinder.

I dette tredje bind bliver Katya hvirvlet ind i jagten på en uhyggelig seriemorder, der i flere årtier har opereret uden det er blevet bemærket. Det er først da en beduin finder 19 skamferede kvindelig i en ørkenklit at politiet opdager der er noget galt. Vicekriminalinspektør Ibrahim Zahrani bliver sat på sagen, men da hans elskerinde gennem to år pludselig forsvinder får han svært ved at koncentrere sig. Han betror sig til Katya og hun hjælper ham med sideløbende at søge efter elskerinden.

Vi bliver nu trukket ind i den uhyggelige verden mange immigranter, især kvinder, lever i. De bliver lokket til Saudi-Arabien med gyldne løfter om gode jobs og let tjente penge, men den virkelighed der møder dem er barsk og ond. Deres pas bliver frataget dem og de bliver ofte underlagt tvang og seksuelle overgreb i de familier de tjener, forsøger de at melde det risikerer de dødsstraf for uanstændighed i henhold til Koranen. En del flygter og lever en illegal tilværelse under kummerlige kår.

Som sagt en meget velskrevet bog som jeg på det varmeste kan anbefale. For os der ikke er kyndige ud i det arabiske, findes en ordliste bag i bogen.
Rigtig god læsning 😉

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter