0 kommentarer

Bogen om Kim Wall – når ordene slipper op af Ingrid & Joachim Wall

af d. 15. januar 2019
Info
 
Sideantal

316

Udgivet

2018

ISBN

978-87-02-27459-2

Originaltitel

Boken om Kim Wall - nör orden tar slut (på dansk ved Anders Juul Michelsen)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

2017 var et helt igennem rædselsfuldt år for familien Wall, der bor i den sydsvenske by Trelleborg.

I august blev deres 30-årige datter Kim Wall nemlig mishandlet og dræbt af Peter Madsen (også kaldet Raket-Madsen) på hans ubåd i København.

Efterfølgende parterede Peter Madsen liget og smed delene i Øresund, hvor de blev fundet flere måneder senere. Den makabre og meget ulykkelige sag blev dækket intenst af danske og udenlandske medier – og endte da Peter Madsen blev idømt en meget lang fængselsstraf ved de danske domstole.

Sagen er dog ikke slut for Kim Walls familie, for de skal leve videre med sorgen og savnet – og hvordan gør man i virkeligheden det, når ens barn er blevet slået ihjel?

”Bogen om Kim Wall – når ordene slipper op” er en bog skrevet af Kim Walls forældre. De fortæller historien om deres datters liv, om drabssagen og om at håndtere sin sorg midt i en medieorkan. Det har været vigtigt for forældrene, at deres datter skulle blive husket for den dygtige journalist hun var, ikke som det offer hun endte med at blive. Derfor har forældrene også oprettet en fond i Kim Walls navn, der hvert år vil uddele et legat til en ung, kvindelig journalist.

”Bogen om Kim Wall – når ordene slipper op” er på mange måder hård og brutal læsning, man kan næsten ikke forestille sig noget værre end, at ens barn dør før en selv og at man derudover ikke kan få lov at sørge i fred.

Samtidigt er det også en rørende bog, der viser, at forældrene ikke vil fortsætte med at være ofre for Peter Madsens forbrydelse, livet fortsætter trods alt, omend på en helt anden måde end planlagt.

Der er ikke tale om stor litteratur her, der er tale om sorgbearbejdelse og om at tegne et portræt af en ung kvinde, der døde alt for tidligt og på tragisk vis. På den måde er bogen væsentlig, måske især for forældrene. Jeg ved ikke helt hvor relevant bogen er for alle andre, der ikke kendte Kim Wall, men ikke desto mindre er det en bog, der var ganske fin og rørende læsning. Det er ikke spild af tid at læse bogen, men man får måske ikke så meget ud af bogen som almindelig læser – andet end at blive klog på de følelser der melder sig når ens barn dør før end selv – og det håber jeg aldrig, at jeg selv kommer til at opleve.

Bogen får 3 stjerner med på vejen – og jeg sender mental sympati til Kim Walls familie, der stadig må have det helt forfærdeligt med at have mistet deres datter, det er der ingen mennesker, der har fortjent at blive udsat for.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter