0 kommentarer

Ellebæt 3: Den forsvundne skyggekat af Kat Lassen

af d. 24. oktober 2024
Info
 
Sideantal

136

Udgivet

2024

ISBN

9788776210151

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Ellebæt – Den forsvundne skyggekat, er den tredje bog i serien om Ellebæt, men bogen kan fint læses uafhængigt af de to første.

Emma og Rasmus er igen kommet på besøg hos farmor, for at holde lidt påskeferie, som vanen tro tager imod dem med dejligt hjemmebag. Denne gang er det en fin kage med grøn glasur hvor der kun mangler pynten. Så medens Emma og Rasmus hjælper farmor med at lave små påskekyllinger i marcipan starter farmor med at fortælle et nyt eventyr om Ellebæt og hendes oplevelser i Gammelskov. Denne gang er det den gode heks Ragnhild von Hygge der er blevet til Ragnhild von Stygge fordi hun har mistet sin skyggekat, så Ellebæt og Tit må ud på en farefuld tur, men de får hjælp under vejs af bl.a. mosekonen.

Den forsvundne skyggekat er som med de to første bøger i serien ‘Jagten på den stjålne skat’ og ‘Kampen om trylleplasteret’ ( begge anmeldt her på siden) en fornøjelse at sidde med. Det er en børnebog i hånden der emmer af kvalitet, lækre illustrationer på kvalitetspapir så de fremstår klart i farverne og virker indbydende, teksten er godt skrevet og fanger læseren, det hele samlet i en solid hardback. Så alt i alt en bog man ikke kan undgå at holde af.

Som højtlæsning fungere den fint for de 5-8 årige, og med et lixtal på 20 (beregnet ud fra s. 71 i bogen) er den nem at læse og egner sig derfor glimrende til egen læsning for børn i 8 – 11 års alderen. Personligt er den testet som oplæsning på mit yngste barnebarn på 6 år, og mit mellemste barnebarn på ti et halvt år har selv læst den, begge børn og jeg selv har haft stor glæde af bogen. Som bonus er der en fin opskrift, fra farmors køkken, bagerst i bogen.

Jeg kan i øvrigt anbefale at gå ind på siden www.Ellebæt.dk hvor du dels kan læse første kapitel af de to første bøger, høre lidt om baggrunden for fortællingerne om Ellebæt, men for de mindste er der også nogle af Anita Sølver søde tegninger som kan printes ud som malebog. De har svært meget populære her i huse.

Kat Lassen (1976) er børnebogsforfatter og kunstner, og siger selv “Jeg elsker at skrive og skabe. Jeg kan godt lide at brede mig ud over flere genrer. Har dog fantasy, eventyr og den mellemlange bogformat til indskolingsbørn ( 6 – 10 år) som min favorit. Den mellemlange børnebog er for mig omkring 100 sider og med illustrationer ca. pr. 3. side.” hvilket må siges at passe rigtigt fint på Ellebæt.
Anita Sølver, er børnebogsillustrator, bosiddende nær Viborg, og har illustreret mere end 40 børnebøger. Hun elsker at eksperimentere med forskellige udtryk og stilarter, og brænder også for at illustrere børnerelaterede produkter.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af Forlaget Heimdal, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter