0 kommentarer

Peter Pjusk falder ud af reden af Robert Fisker

af d. 12. august 2006
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

1978

ISBN

87-00-38804-1

 

Den sødeste fortælling om den lille madglade gråspurv Peter Pjusk, som ved et uheld falder ned fra sin rede. Desperat kigger den op under taget, hvor dens søskende stadig sidder. Men da den ikke kan flyve, må den klare sig hvor den er, og med hjælp fra sin mor får den mad og må ellers lære en helt ny verden at kende i haven. Bogen byder også på spænding, da en kat har fået øje på Peter Pjusk, og den pjuskede fugleunge må tage flugten…

Allerede da jeg så bogens forside, må jeg indrømme at jeg var solgt, for udenpå var der den sødeste gråspurv, som jeg jo så senere har lært bedre at kende som Peter Pjusk. For lige at blive ved illustrationerne som jeg helt klart mener, er en kæmpekvalitet for denne billedbog. De viser Peter i diverse situationer, blandt andet er der et, hvor han ligger med stængerne i vejret og kigger op i himlen, lige efter han er drattet ud af reden. Bogen gik lige i hjertet på mig, for mens jeg læste og kiggede på billederne, dukkede minderne frem, af alle de gange jeg selv har set en lille forpjusket fugleunge sidde lige så fortabt på jorden med nogenlunde det samme udtryk i ansigtet, som man ser hos Peter Pjusk.

Bogen kan helt sikkert varmt anbefales, jeg tror den vil blive et hit hos børnene, og med humoren der præger fortællingen, så er den meget velegnet til en gang højtlæsning.

– Denne anmeldelse deltager i Bogrummets sommerkonkurrence 2006

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter