0 kommentarer

Zarens datter af Gill Paul

af d. 17. april 2023
Info
 
Sideantal

424

Udgivet

2023

ISBN

9788740080063

Originaltitel

The Secret Wife (oversat af Steffen Rayburn-Maarup)

Udgave

1.

 

I 1914 møder den unge militærmand Malama storfyrstinde Tatjana under en indlæggelse på et militærhospital. Han er en soldat såret i kamp, hun er den unge og smukke sygeplejerske, som han straks forelsker sig i. Til hans held udviser hun også stor interesse i ham, og langsomt begynder et forhold at blomstre op imellem de to unge mennesker. Udenfor hospitalsstuen er Rusland dog langsomt ved at gå i opløsning, og mens Tatjana langt hen ad vejen er uvidende om forholdende udenfor, bliver Malama i høj grad konfronteret med den voksende utilfredshed i befolkningen.

Godt 100 år senere tager en modløs Kitty fra England til USA, hvor hun har arvet en hytte efter sin ukendte, afdøde oldefar. Hendes liv er faldet fra hinanden efter hun opdagede sin mands utroskab, og hytten i USA virker som det perfekte tilflugtssted. Mens hun er væk, spekulerer hun over sin oldefar, der viste sig at være forfatter. Men derudover er det svært at finde meget viden om manden, som aldrig er blevet omtalt af hverken hendes mor eller mormor.

Jeg var godt underholdt hele vejen igennem fortællingen. Både historien i nutiden og historien i fortiden formåede at fange min opmærksomhed. Nogle gange synes jeg, at bøger fortalt på denne måde, har én historie der er langt mere spændende end den anden, men det var ikke tilfældet her. Begge var medrivende på hver deres måde, og blev smukt flettet sammen som fortællingen skred frem.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter