0 kommentarer

Zahira af Palle Schmidt

af d. 15. marts 2018
Info
 
Sideantal

151

Udgivet

2018

ISBN

9788763854771

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Zahira af Palle Schmidt (1972) er endnu en bog i forlagets Zoom-serie, som er en række letlæselige ungdomsbøger. Zahira har et lixtal på 24 og er målrettet gruppen fra 13 år, og jeg mener den vil egne sig godt til klasselæsning, da den er glimrende som udgangspunkt for nogle holdningsdebatter, samtidig med at den er spændende læsning.

Vi følger de to brødre Janus, der lige er kommet ud af spjældet, og hans lillebror Sami, i deres jagt på at finde sandheden om deres søster Zahiras død.
Janus mener ikke at der er tale om en ulykke, og han hiver Sami med ind i det hævntogt han er ved at rulle ud. De fægter lidt i blinde, og træffer ind i mellem nogle kaotiske valg, men deres ihærdighed belønnes til sidst.

Fortællingen bliver på skift fortalt gennem enten Janus eller Sami, hvilket giver en god virkning da deres tilgang til hvordan de går til sagen er forskellig. Det er to brødre der på hver deres måde er tabere i samfundet, men man fornemmer hvordan det fælles mål bringer dem tættere på hinanden, og også bidrager med en forståelse af hvordan deres liv har været præget af ghettoen, i forhold til søsterens som var mønsterbryder og ville uddannelse og arrangement i samfundet.
Jeg synes det er god bog, der giver en fin beskrivelse af hvad der kan drive unge til desperate handlinger, og så er den velskrevet.

Skulle man få lyst til at læse mere af Palle Schmidt har han også skrevet bøgerne En del af mig (2013), Natløb (2014) og I et andet liv (2016), der alle indgår i Høst & Søns Zoom-serie.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter