0 kommentarer

Død og borte af Charlaine Harris

af d. 11. april 2012
Info
 
Sideantal

302

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-42628-9

Originaltitel

From Dead to Worse

 

Varskabningerne har besluttet af følge vampyrernes eksempel, og springe ud af skabet. En del af befolkningen tager dette roligt, men andre er naturligt nok chokerede over at deres nærmeste har hemmeligholdt en dobbeltnatur. Sookies chef Sam må tage hjem for at redde trådene ud, da hans mors afsløring af sin sande natur får katastrofale følger. Endelig er der de sædvanlige hadgrupperinger der slet, slet ikke mener at verden har plads til flere overnaturlige væsener eftersom bare en enkelt i forvejen er én for mange.

Da Sookies usympatiske, utro varpanter-svigerinde myrdes på bestialsk (hø) vis, rettes mistanken straks mod Jason, og Sookie forsøger at finde frem til de ansvarlige mens hun passer baren for Sam.

Samtidig har uenigheder blandt feerne ulmet i længere tid og det fører nu til krig. En fefyrste går kraftigt ind for at feerne skal trækkes bort fra menneskes verden og at døren skal låses efter dem når de drager til feriget. For good. En anden fraktion af feerne med Sookies oldefar Nial i spidsen mener at mennesker og feer godt kan leve i samme verden, men de radikale er blevet trætte af at parlamentere. Som familiemedlem drages Sookie ind i krigen og feer excellerer ikke lige frem i empati og medfølelse. Tværtimod finder nogen af dem nydelse i andres smerte.

“Død og borte” er fuld af gru og denne gang er Sookies netværk af overnaturlige beskyttere ikke nok til at holde hende skadefri. Mørke kræfter får fat i vores heltinde, som rammes hårdt da hun ikke længere kan komme uden om, at hun bare er et lille telepatisk menneske i en verden hvor væsener med uhyggelige kræfter bruger mennesker som det passer dem.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter