0 kommentarer

Hvornår kommer der en god nyhed? af Kate Atkinson

af d. 29. oktober 2009
Info
 
Sideantal

334

Udgivet

2009

ISBN

978-87-11-43235-8

Originaltitel

When will there be good news?

 

Reggie Chase er 16 år gammel, men betydeligt ældre af sind og indsigt. Hun er forældreløs, har aldrig kendt sin far, hendes mor døde ved en drukneulykke på Mallorca med sin nye fyr. Så hun er alene med sin ældre bror Bilie, som er småkriminel på vej til at blive storkriminel. Hun blev optaget på legat på en god skole, men da det ikke er nok at være intelligent for at begå sig blandt bedre folks børn, blev hun ikke accepteret, og hun meldte sig ud af skolen og er i færd med at tage studentereksamen som ekstern elev med hjælp af en ældre noget underlig tidligere skolelærerinde. For at tjene penge passer hun læge Johanne Hunter’s lille dreng. Hos Johanne finder hun ro og fred og kan læse når drengen sover.
Men en dag forsvinder Johanne med drengen; manden Neil siger at hun er taget ned til en syg tante. Det tror Reggie ikke på. Politiet vil ikke gøre noget til at begynde med.
Samtidig sker der en togulykke, og Reggie som har lært genoplivning tager over og hjælper og redder et menneskeliv; det viser sig at være Jackson Brodie, som er tidligere politibetjent, nu er privat detektiv. Reggie kræver, at han skal hjælpe med at finde Johanne, da han kom ud af koma og amnesi. Reggie overhører en samtale hvor Neil bliver truet , og det fremgår at Johanne og drengen er kidnappet; Neil bliver krævet at overlevere hele sin forretning til kriminelle.
Det viser sig at Johanne var den eneste overlevende efter et uforståeligt angreb og mord på Johannes mor og 2 søskende for mere end 30 år siden. Man fangede morderen som er ved at have afsluttet hans straf og skal sættes fri. Til sidst bliver han fundet død i Jackson Brodies lejlighed, skudt – (ved togulykken stjal han Jacksons nøgler og papirer) – det ser ud som selvmord. Men er det nu rigtigt?

Det er faktisk en hyggelig og morsom bog; man sidder og smiler af personbeskrivelserne og hvad de laver. Der sker utroligt meget bogen igennem.
Dette er en forfatter, jeg gerne vil læse mere af.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter