0 kommentarer

Tyggegummityven af Douglas Coupland

af d. 12. december 2008
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

228

Udgivet

2009

ISBN

978-87-21-03209-8

Originaltitel

The gum thief

Udgave

1.udgave

 

“The Gum Thief” er Douglas Couplands seneste roman, og den adskiller sig ikke synderligt fra hans tidligere værker – men det gør ikke noget, for bogen er velskrevet, humoristisk og svær at lægge fra sig.

Vi befinder os i Canada, hvor vi følger to medarbejdere i Staples (der sælger kontorartikler). Den midaldrende Roger er desillusioneret efter en skilsmisse fra sin kone, så han drikker lidt vel meget i hverdagen mens han skriver på en bog, der skal hedde “Glove Pond”.

Bethany er i starten af 20´erne og er Rogers kollega, hun er droppet ud af universitetet og regner med at stable kuglepenne resten af sit liv. Da Bethany ved et tilfælde falder over Rogers manuskript til “Glove Pond” begynder hun at læse det, og finder ud af, at Roger har brugt hende som baggrund for en af personerne i sin roman. Bethany undrer sig over, at Roger har ramt så præcist i beskrivelsen af hende og arbejdspladsen generelt, så Bethany begynder at skrive breve til Roger – og Roger svarer underligt nok tilbage.

Der opstår en form for venskab mellem Bethany og Roger, og måske har Bethany og Roger brug for hinandens venskab og forståelse for at kunne finde en mening med tilværelsen og finde ud af hvad de i virkeligheden vil bruge deres liv til?

Det er ret morsomt at læse de breve, som Bethany og Roger skriver til hinanden – faktisk er det hylende sjovt, hvordan det umage makkerpar ser på verden. Udover, at der er meget humor i “The Gum Thief” er der også en pointe i romanen, som man ikke må snyde sig selv for.

“The Gum Thief” er en klassisk Coupland bog med humor, gode personbeskrivelser og godt sprog, så jeg kan ikke andet end at anbefale “The Gum Thief” på det varmeste.

OBS: Bogen er læst på originalsproget

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter