0 kommentarer

Sorgforstøveren af Louise Kringelbach

af d. 13. maj 2008
Info
 
Sideantal

224

Udgivet

2008

ISBN

978-87-11-31765-5

 

Original, det er den – denne debutbog fra Louise Kringelbach. Thor Moslav er sorgforstøver, en slags terapeut på linie med psykiatere som behandler andre menneskers sorg. I denne bogs verden manifesterer sorg sig nemlig tit som dyr, såkaldte sorgdyr, som følger den sørgende overalt i deres hverdag og kan ses af andre mennesker også.

Thor Moslav er den bedste til at altere sorgdyrene; gøre dem mindre eller i bedste fald helt forstøve dem væk. Han har mange klienter og er velanset indenfor området sorgforstøvning, så da en af hans patienter en dag dør og det muligvis skyldes hans behandling, slår det hårdt på både Thors samvittighed, og medierne tager naturligvis historien op med det samme. At landets bedste sorgforstøver har slået en patient ihjel ved fejlbehandling er derfor ude over hele sendefladen ganske hurtigt. Thor, som før aldrig har haft et sorgdyr, finder pludselig en nat ud af, at en krage har manifesteret sig ud af hans sorg og selv med hans bedste teknikker, kan han ikke forstøve bæstet, der dog begrænser sig til at holde ham vågen hver nat han sover alene.

Sorgforstøveren er eminent godt fundet på. Det er en ganske fantasifuld forfatter, som har kunnet skrive om sorgdyr og samtidig flette historien ind, så den virker realistisk nok til at kunne foregå i vores nutid. Samtidig har den ganske mange humoristiske elementer i sig, person-karakteriseringerne er meget facetterede, og jeg kunne levende forestille mig, hvor meget Kringelbach har nydt at skrive historien. Bogen er dog ikke en børnebog som det ellers muligvis lyder til – bare lidt særpræget. Jeg giver den 5 stjerner og håber at se mere fra denne forfatter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter