0 kommentarer

The Punisher: Velkommen tilbage Frank del 2 af 2 af Garth Ennis og Steve Dillon

af d. 2. februar 2020
Info
 
Sideantal

140

Udgivet

2004

ISBN

87-990055-3-0

 

I anden del af voldsorgiet om Punishers vendetta mod New York mafiafamilien Gnucci, har gangsterne efterhånden fået nok, de stakler. De sender bud efter “Russeren”, en af den slags mennesker der ikke kan passere gennem en normal dør, hverken i bredden eller højden. Og han kan sgu noget ham russeren. Hans hjem invaderes af en russisk specialstyrke, der skal nedkæmpe kæmpemorderen, men snart er huset i brand, og lederen af specialstyrken kommer løbende ud af huset, nøgen, mens han skriger på sin mor. Som historien her skrider frem, skrues der stille og roligt op for de groteske optrin, og helt over gevind går det, da Russeren og Punisher endelig mødes i vor ‘helts’ lejlighed. Alt bliver smadret, Russeren bruger blandt andet et toilet til at slå Punisher oveni hovedet. Selvsagt ender det skidt for Russeren, og man kan undre sig over hvordan det lykkes for Gud-ved-hvem at stykke ham sammen igen, for han genopstår faktisk i en senere historie, hvor han igen møder Punisher og får på hatten.

Alle dør. Det er egentlig en gennemgående regel. Er du bare den mindste smule en skurk, får Punisher ram på dig. Det gælder også det trekløver af mentalt forstyrrede selvtægtsmænd, der er på hver sit korstog mod henholdsvis narkohandlere, pæderaster og grådige forretningsmænd. Punisher er deres inspirator, deres Gud, men det vil han fanme ikke høre tale om; der er kun plads til én hævnende engel. Som sagt, alle dør.

Vi kommer næsten ind på livet af Frank Castle, alias Punisher, da han bliver hårdt såret og kommer i pleje hos tre unge mennesker han deler entré med. Den fede Hr. Bumpo, som ofte må give et skub for at komme gennem sin hoveddør. En ung introvert pige der aldrig kommer ude for en dør, hvis moderinstinkt kommer hårdt på arbejde over den sårede kriger i nabolejligheden. Og Dave, med de mange ansigtspiercinger, der insisterer på at blive kaldt Spacker-Dave, som tages under kærlig behandling af et par mafiosoer, får revet alle sine piercinger ud og dermed ødelagt sit ansigt. Den stoiske Dave stikker ikke sin næsten-ven Punisher, og redder dermed Punishers liv. De tre menneskers uegennyttige hjælp medfører faktisk at vi ser Punisher slutte af med at gøre noget der kan kaldes en god gerning, omend det involverer mafiapenge.

Garth Ennis har skrevet et enestående manuskript, og bortset fra Punishers korte optræden i Frank Millers 6 binds værk om “Dæmonen” (eller Daredevil, som han hedder nu), er “Velkommen tilbage, Frank” det bedste du får med The Punisher.

Lån tegneserien på biblioteket

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter